El cos de bombers en mans de C’s?

Amb data del 9 de desembre l’edició digital de La Vanguardia publicava a la seva secció de cartes dels lectors, una de molt breu que incloïa aquesta imatge que us reprodueixo, i que correspon a una placa d’un ascensor de l’Hospital de Sant Pau (no n’especifica la ciutat). L’autor és un tal Tomàs Sànchez i en fa la següent reflexió: “Qui diu que no hi ha convivència entre el català i el castellà?” I per descomptat que li’n dono tota la raó. I això em porta a pensar que portat al nivell de l’exageració, no es pot negar que seguint la política del partit “Ciudadanos – Partido de la Ciudadanía” (C’s), ergo, Albert Rivera i companyia (aquí teniu el seu web), més d’un podria pensar el mateix que el Tomàs. Sembla ser que un dels cavalls de batalla per anar fent-se un forat en el mapa polític català (i ara també espanyol) és el de la llengua i l’oposició al model d’immersió lingüística de la Generalitat. Encara recordo les primeres imitacions que feien d’en Rivera al Polònia de TV3, quan deia mitja frase en català i l’altra mitja en castellà; darrerament, però, ja no el veig aparèixer i en el seu lloc hi fan sortir en Jordi Cañas, que només amb la seva cara fa més por (aquí el podeu veure en el seu ambient més pur). I això que quan començaven a treure el nas deien que ells només se centrarien en els problemes reals de la gent i que es deixaven estar de foteses com la de la llengua. Com han canviat les coses quan han vist que ficant-se amb aquest tema aconsegueixen una presència més que notable al parlament català i fer ombra a l’altre partit espanyolista (ara diuen “unionista”), com és el PPC de la Camacho.

Aquesta-placa-esta-a-gairebe-t_54395128933_53389389549_600_396

Sigui com sigui, no li donem gaire més protagonisme en aquest bloc a qui no se’l mereix, ell solet ja se’l sap buscar prou bé (comença a aparèixer per les tertúlies gairebé tant com el mateix Francisco Marhuenda, el qual, per cert, ha aconseguit allò que era atribuïble tan sols a Déu: el do de la ubiqüitat). Bromes a part, si mai el cos de bombers de la Generalitat de Catalunya cau sota el domini d’en Rivera i cia. tampoc ens hauria de sorprendre gens ni mica ja que un i altre comparteixen el gust per deixar-se fotografiar despullats, encara que amb finalitats ben diferents, tot sigui dit. No sé jo si ara, sent una persona molt més coneguda i mediàtica que abans, faria el mateix que quan era un desconegut (altrament dit, un “mindundi”). Ara bé, al contrari dels bombers no m’imagino (ni vull!!) un calendari dels polítics de primera fila de l’escena catalana, posant tal i com van venir al món a l’hemicicle del Parlament: massa temps asseguts als seus escons, massa temps debatent proposicions de llei, pressupostos, resolucions i altres qüestions, massa temps al bar dels diputats … tot plegat no ajuda gens ni mica a tenir un cos com el d’un bomber.

Bombers_i_Albert_Rivera

Ja veieu com una placa d’ascensor amb un text de només tres paraules pot donar per a una certa reflexió, la qual ens porta al seu principi: en aquest país no hi ha conflicte lingüístic sinó al meu parer, una bona convivència entre dos idiomes, per bé que tot és susceptible de ser millorat. Una llengua no separa mai per si mateixa, més aviat ho fa en boca de certs polítics, oi Albert, Camacho i altres? Per cert, que tingueu una bona entrada al 2014. Després, amb el pas de les setmanes i mesos, ja veurem si serà un bon any.

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Reflexió

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s