Balanç del 2013

Ja sabeu que aquest bloc és, encara, bastant jove, va donar llum la seva primera aparició pública al març del 2012 i fins el juny d’aquell any va tenir una certa regularitat. Després, però, va entrar en un període d’ombres i tenebres i va estar del tot mut fins que a l’abril del 2013 va reprendre de nou l’activitat amb aquesta entrada en la qual feia esment de com una  coneguda òptica de Manresa havia esmenat un cartell del seu aparador, en relació a una qüestió “sonora”. Van ser deu mesos de silenci per diferents motius (manca de temps, desmotivació “blocaire”, etc.) i tot i que en aquest temps continuava recopilant informació (imatges, articles, material de les bústies, etc.), la “resurreció” del bloc no acabava de produir-se. Potser la casualitat de trobar la propaganda (ara sí, esmenada) d’aquesta mateixa òptica amb què feia una de les primeres aportacions al bloc (aquí la podeu llegir), m’hi va animar. O potser estava una mica cansat del meu altre bloc (Marathon man) però encara amb ganes de continuar traient el nas en aquest món … No ho sé del cert.

Balanç_2013

El que sí és segur és que en aquests gairebé nou mesos d’ençà la tornada a la vida, la seva activitat no ha estat esporàdica sinó que sense arribar a un límit frenètic de paroxisme, de publicar-hi dia rere dia, més aviat es podria dir que aquest temps s’ha caracteritzat per la regularitat. Alhora, si comparem escrits, entre les d’aquesta segona etapa i, sobretot, els primers, trobaríem diferències importants quant a estil i temes: pel que fa al primer aspecte, ara les entrades són més elaborades, més extenses, i pel que fa al segon, fixeu-vos que hi dedico també un espai a certes “heretgies” comeses en castellà així com també a polèmiques al voltant de la política d’immersió lingüística, dels atacs que rep des de fora (i des de dins també), i sense oblidar-me tampoc de les xarxes socials (p. ex. el Twitter).

Sigui com sigui, de tot això i més la plataforma de WordPress n’ha fet un resum (el podeu veure en aquest enllaç) i aquí us en deixo unes quantes dades, a mode de balanç: un total de 40 entrades (ara ja superem la setantena); aquesta entrada fou la més visitada (sobre el format de les hores en català) i aquesta altra com la més visitada en un dia (aprofitant el ressò mediàtic de la coneguda expressió relaxing cup of café con leche). De totes formes, és cert que tot i dedicant-li ara més temps que a Marathon man, aquest bloc no el tinc encara tan “cuidat” com l’altre i que hauria d’esmerçar més temps a emplenar-lo de més continguts, a banda de les entrades que hi vagi publicant. Espero poder-ho fer al llarg d’aquest any i qui sap si m’animaré a presentar-lo en algun premi; així per exemple, què us semblaria aquesta opció del diari “20 minutos”? Hi he fet una ullada i hi ha blocs molt curiosos, elaborats, bons i que valdria la pena anar seguint. El que passa en aquest cas concret és que, tot i que el reglament contempla la possibilitat, el fet que Fartografia sigui en català li pot restar, sens dubte, moltes opcions (no hi veieu aquí una “ma negra” sinó és una simple qüestió d’arribar a més audiència). Potser que si finalment decideixo fer el pas, busqui una opció més “nostra”. Temps al temps.

Per acabar, aprofito l’avinentesa per agrair les visites de tots els que heu passat per aquí i desitjar-vos un bon 2014. Per part meva em comprometo a continuar donant-vos peixet perquè no ho deixeu de fer.

1 comentari

Filed under Reflexió

One response to “Balanç del 2013

  1. Retroenllaç: Balanç “fartogràfic” del 2014 | Fartografia

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s