Estudiants UAB: organitz …?

Els qui seguiu aquest bloc o els que no ho feu però em coneixeu, ja sabeu que exerceixo la meva professió (i vocació) a la UAB, centre que disposa d’un magnífic campus que, tot sigui dit, és la delícia de molts estudiants i també d’alguns professors durant la part final del curs, quan arriba el bon temps primaveral i és més agradable fer docència a l’exterior que no pas tancat en una aula. A més, és també una universitat que es caracteritza per aglutinar grups d’estudiants molt reivindicatius que es deixen veure -de vegades, i al meu parer, de forma un pèl massa contundent- per manifestar llur oposició davant l’autoritat, des de la del Rectorat fins la ministerial, passant per descomptat, per la de la Conselleria de la Generalitat. No seré jo qui negui que tinguin o no raó i més d’un cop m’he manifestat en contra d’algunes actuacions, alhora que també a favor respecte unes altres. Jo també he sigut estudiant en aquesta mateixa universitat i per tant, tot i que mirant-m’ho ara a una certa distància, puc entendre determinades reivindicacions i formes de protestar.

Això últim no treu que també em pugui mostrar crític en altres moments i davant decisions erràtiques i polèmiques -encara recordo la postura de l’Assemblea d’estudiants de Lletres i el tancament de la Facultat de Filosofia i Lletres el desembre del 2008. Però deixem de banda aquestes qüestions de caire més aviat polític i que s’allunyen de l’objectiu d’aquest bloc, i centrem-nos-hi. El campus de la UAB també és un magnífic aparador de missatges escrits en murs i parets i que com ja us podeu imaginar, alguns mereixen ser objecte d’atenció de l'”inquisidor lingüístic”. De fet, aquesta no és la primera entrada ni tampoc serà la darrera en què me’n faci ressò i aquí us en deixo les mostres més recents (“qüestió s’esses” i “accents clitorians“), tot i que si busqueu per la categoria d'”Universitat” en trobareu algunes més. En aquest cas us poso, en primer lloc, un parell d’imatges corresponents a la darrera jornada de vaga convocada per protestar contra la polèmica LOMQE (o Llei Wert) que incloïen una crida a la necessitat d’organitzar-se per a la lluita contra l’autoritat. El que passa és que dedueixo que els seus autors necessitaven també d’una certa coordinació per escriure una paraula tan bàsica en el moviment estudiantil reivindicatiu com “organitza’t”. La primera no ho sé del cert però la segona ve firmada pel SEPC (Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans) i després de fer una ullada al seu web, no trobo enlloc cap secció filològica. Com a mínim, s’ha de reconèixer que en ambdós missatges el pronom feble apareix ben escrit.

organitzat_1

organitzat_3

Sort que després vénen els d’Arran (suposo que “SBD” es refereix a “Sabadell”) i posen les coses al seu lloc, amb una pintada molt ben organitzada. Com m’agrada aquesta gent, que sempre seguen arran!

organitzat_2

Anuncis

1 comentari

Filed under Universitat

One response to “Estudiants UAB: organitz …?

  1. Retroenllaç: El FEU abusa a la UAB! | Fartografia

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s