Independència “filipina”?

A poques hores per al tan mediàtic “nou 9-N” topo amb aquesta foto-carta d’un lector publicada avui a l’edició digital de La Vanguardia. En primer lloc, curiosa necessitat la que mostra el cartell que, d’entrada, m’imagino que deu ser per alguna botiga adreçada més directament al públic d’aquesta nacionalitat (potser de queviures? potser un basar?) i que domini el tagal o alguna de les altres llengües que parlen a l’arxipèlag filipí (p. ex. el cebuà i unes quantes més en un país tan divers que voreja el centenar de milions d’habitants). Segon, també podria ser que en el seu afany per integrar-se en un hipotètic futur estat català, el propietari de l’establiment ja estigués fent seva aquesta nova condició, alhora que per tocar una mica els pebrots dels ciutadans espanyols més obtusos, volgués recordar sibil·línament la pèrdua de les darreres colònies del que fou aquell imperi on mai es posava el sol, després del desastre del 1898 (entre les quals estaven les Filipines).

Cartell-col-locat-a-l-aparador_54418966602_53389389549_600_396

O per acceptar una tercera tesi, i que no se m’acusi d’excessivament partidista i esbiaixat en escombrar massa cap a casa, podríem pensar també en la possibilitat de l’anomenada “manipulació mediàtica”; és a dir, que de tant parlar de consulta, referèndum, independència i patatim, patatam, una bona part dels ciutadans de Catalunya estiguem ara sotmesos a la maquiavèl·lica influència de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), hipnotitzats, mentalment absorbits per TV3, Catalunya Radio, el diari Ara i altres plataformes que fan una aposta molt clara per la independència, i que això inclogui també el col·lectiu d’immigrants. Per sort, sempre hi haurà gent (d’aquí i de fora) que no ha caigut en aquest parany, que es mantindrà lliure d’aquest malefici i que alhora procura recordar-nos-ho, sovint qualificant els altres de malalts mentals, xenòfobs, esquizofrènics i en un exercici de banalització històrica, de nazis.

Ja veureu com el dilluns 10 de novembre, algun diari publicarà que en aquesta votació (consulta, costellada, etc.) haurà votat tothom i sa mare, incloent-hi Batman, Bob Esponja, Tom i Jerry, Doraemon, el Mic i Cinc segons i altres personatges que no surten al cens. Tot sigui per desqualificar una diada que, per sobre de tot, hauria de ser festiva. Apa doncs, aquí teniu la meva breu contribució per al nou 9-N. Ara us deixo perquè tinc hora amb el psiquiatre, i és que us he de confessar que estic seguint un tractament de desintoxicació nacionalista i el que em sap més greu, també de “desnazificació”.

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Basar, Reflexió

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s