Albert, ho confesso: sóc un naÇi

D’entrada, permet-me que et tutegi tot i no coneixe’ns però com sóc més vell que tu crec que és millor guardar aquest tractament per a gent més senil i alhora respectable. Disculpa’m també per si aquest titular et pugui cridar l’atenció però sempre he pensat que si un vol que sigui escoltat quan parla, de vegades ha de dir les coses amb un to contundent; i és clar, que una persona reconegui que és naÇi és, com a mínim, una mica xocant, oimés als darrers anys i en aquest país on aquesta paraula està en boca de molta gent (analfabeta i formada) quan ha de desqualificar altra gent que pensa i vol fer de forma diferent. Oi que ja saps per on vull anar? Se’ns ha inculcat que sempre hem d’aïllar allò que és dolent per al conjunt de la societat, perniciós, malvat … i què hi ha de més malèvol que un naÇi? I si a més és català, llueix una estelada al balcó de casa seva i es deixa adoctrinar per TV3, això ja deu ser el súmmum de la maldat: al seu costat, personatges històrics com Reinhard Heydrich, Adolf Eichmann, Hans Frank o el mateix Adolf Hitler no passarien el càsting per ingressar a “La patrulla canina” o se’ls negaria l’empadronament a “LazyTown – Vilamandra” per ser massa tous.

Presentación1

Per què et dic tot això? doncs ben senzill, perquè persones com tu heu fet de mi un maleït independentista, ergo, un naÇi (aquí tens una mostra recent amb motiu de la darrera diada de l’11-S). No recordo si has acusat mai algú de naÇi per voler que Catalunya tingui un estat propi (avui dia seria molt fàcil de comprovar-ho) però sí que ho han fet i ho continuaran fent els teus companys de viatge, els padrins que t’han posat on ets ara, periodistes que riuen les teves gràcies (Inda al capdavant), membres del teu partit polític i d’altres amb qui mantens vasos comunicants, d’entitats cíviques (o hauríem de dir “cíniques”?), etc. i tampoc veig que t’afanyis a criticar-ho. Suposo que la teva idea de regenerar España no passa per fer front a l’adversari sinó per odiar l’enemic … captes el matís? Al cap i a la fi, aquesta música ja et deu ser molt familiar, allò tan “göebbelià” que una mentida repetida mil vegades acaba sent una veritat. Per descomptat que això mateix també es pot aplicar a uns quants partidaris de la independència i que valdria més que tinguessin la boca tancada amb un morrió; ja veus que d’imbècils n’hi ha arreu i d’altra banda, què en faríem d’ells? Ens els hem de menjar amb patates, llevat que els portem dins un tren i després els fem passar a veure el piset i ens deixem oberta la clau de pas del gas. Però tranquil, ara vaig al gra i entendràs millor el motiu d’aquesta llarga introducció.

LosantosRivera

Llegeixo en una recent entrevista amb el Federico Jiménez Losantos (sempre m’he demanat on radica la “santedat” d’aquest paio) que si està a les teves mans acabaràs amb el model d’immersió lingüística a Catalunya, i després de fer una breu ullada per Internet recopilo unes quantes notícies sobre la voluntat del teu partit d’imposar un model lingüístic trilingüe i en definitiva, que els pares tinguin la llibertat d’escollir la llengua d’escolarització dels seus fills. Per exemple, en aquesta del diari ABC afirmaves fa un temps que la immersió obligatòria era quelcom d’obsolet i que parlar castellà a Catalunya era una anomalia (no ho sé del cert però podries llegir aquesta notícia). En aquesta altra comparaves la immersió amb el mateix que es feia en el franquisme (amb un canvi d’idioma) i fins i tot, no fa gaires mesos declaraves que estaves disposat a cometre el sacrilegi de fer … tatxin, tatxan! una consulta sobre aquesta qüestió. No m’imagino la cara que se’t devia posar en pronunciar aquesta paraula tot i reconèixer la teva “valentia” en no buscar un eufemisme. I d’altra banda, la teva candidata a les eleccions del 27-S al parlament català, una tal Inés Arrimadas, molt bufona ella però que sempre queda en un segon pla darrera la teva presència “messiànica” (fantàstic vídeo del Polònia de TV3), deia també fa un any que la immersió lingüística no té cap justificació pedagògica, que respon a un model ideològic i que estava en contra de les línies diferenciades que separen els alumnes que estudien català dels que estudien castellà.

fot-4

I la cirereta del pastís, en aquesta altra notícia sobre el que va dir la teva col·lega de les neurones fregides, assegures que la riquesa lingüística és estudiar en tres llengües i no només en una, i que si arribes a ser president del govern fomentaries la riquesa lingüística fent que les llengües oficials de l’Estat passin a ser assignatures optatives a tot el territori espanyol. Espera que em recuperi de tant riure … quines coses té la demagògia: és igual que l’estupidesa perquè no porta accent però s’accentua amb el pas del temps. Dit d’una altra manera: és que potser encara no t’has adonat que el nacionalisme espanyol, del que tu en formes part molt activa, és incapaç de percebre la realitat nacional d’EspaÑa, el seu caràcter multinacional, multilingüe i multicultural i que davant el risc que perdi el que deu ser la seva veritable “essència patriòtica” sembla que hagi de descarregar la seva frustració en altres cultures “menors” (o com deia la Punset, “aldeanas”). Quant mal feu (i us en feu) i no us n’adoneu; després continuareu preguntant-vos perquè a Catalunya hi ha tanta gent entossudida en parlar català i que s’ensenyi a l’escola com a llengua vehicular. És clar que com va dir un dels teus padrins, el bufó d’en Boadella en aquesta entrevista, tots seríem més feliços sense el català: en el fons té raó, com per alguns sembla que és un problema, eradiquem-lo i com més simples siguin les nostres vides, millor, menys complicacions i a viure que són dos dies (i jo ja n’he viscut un). Què hi faré! sent un naÇi adoctrinat pel poder hipnotitzador d’en Mas i TV3 (com en aquest vídeo d’en Mortadel·lo i Filemó amb Magí el Mag) no veig que vaig en direcció contrària: realment, si tanta gent ho diu, és que dec ser un naÇi.

Presentación2

Per cert, aquesta entrada to be continued … és que segueixo la teva línia de ser trilingüe.

Anuncis

2 comentaris

Filed under Castellà, Política, Reflexió, Xarxes socials

2 responses to “Albert, ho confesso: sóc un naÇi

  1. Retroenllaç: Albert, continuo sent un naÇi | Fartografia

  2. Retroenllaç: Ideologies que maten … l’ortografia | Fartografia

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s