Camarada Susana, em vaig al gulag

Susana, et confesso d’entrada que no sóc un fidel acèrrim de cap partit polític perquè així no em puc sentir un “traïdor” quan deixo de votar-ne un i el canvio per un altre. Sí tinc clar a quins partits no continuaré votant mai (PP, C’s i altres de la mateixa índole) i pel que fa als altres, he anat evolucionant a mesura que creia que alguns partits no responien a les meves inquietuds ideològiques, o agafo una o altra papereta depenent de quines eleccions es tractin. Per què et dic això? doncs perquè el PSOE-PSC ja fa molt de temps que també va ingressar al grup d’opcions a descartar rotundament. I mira que quan era jove aquest era un partit que entrava a les meves travesses. Els temps, però, canvien, la gent també i perquè te’n facis una lleugera idea, en les nombroses oportunitats que he tingut per votar, he donat la meva confiança, a més d’un partit com el teu, a CiU, ERC i fins i tot a les darreres municipals ho he fet a la CUP … conservador, d’esquerra, més radical, etc. Ja ho veus, doncs, em moc d’un costat a un altre de l’espectre ideològic sense gaires miraments i amb una facilitat extraordinària. Eps, i amb la consciència molt tranquil·la, cosa que molts col·legues teus de partit dubto que puguin dir, si és que realment senten la política com el que hauria de ser -un servei a la comunitat- i no com crec jo que se la prenen -un medi de vida i “a vivir que son dos días”.

Fa temps que el teu va deixar de ser, per mi, un partit de referència per al que se sol dir, sovint massa a la lleugera, modern, renovador, regenerador, avançat, etc. i una altra etiqueta més que crec que hauríeu de guardar al calaix per sempre: “progressista”. Susana, saps què vol dir aquesta paraula? honestament diria que no. El diccionari de l’IEC defineix “progressisme” com un “conjunt d’idees socials i polítiques avançades, innovadores” mentre que el de la RAE lo hace como “dicho de una persona, colectividad, etc. con ideas avanzadas y con la actitud que esto entraña”. És a dir, no saps de què t’estic parlant perquè dubto que sàpigues a què fan referència realment aquesta i la resta d’etiquetes que us autoadjudiqueu: tu te les has empassades com si res, com si fos la “Bíblia” doctrinària del PSOE i de tant en tant les deixes anar, millor si és en un míting electoral perquè sempre queden millor davant un públic enfervorit, bandereta en ma, i tan obnubilat que també se les fa seves com qui estigués passant el rosari. Menys mal encara que ara heu descobert la vena balladora de l’Iceta i com ja es veu a venir la patacada del diumenge, deu estar fent punts per entrar al programa “Mira quién baila” sense haver de passar abans pels càstings: i és que sembla que estigui on fire i que no hi ha qui el pari, literalment (allò de Don’t stop me now).

titol_de_la_imatge_200433

Susana, has sortit del teu “cortijo andaluz” i desembarcat a Catalunya juntament amb altres pesos pesants del PSOE, per … no sé exactament a fer què: potser a ajudar al Miquel, tot i que com en el cas d’altres candidats a la Generalitat en aquestes eleccions, el pobre sembla que quedi sempre en un segon pla darrera dels líders estatals del partit? Potser per fer que el partit  quedi bé i compleixi la quota femenina? Potser per buscar parella de ball (en Miquel crec que seria perfecte)? O potser per insultar-nos i seguir amb els mateixos clixés de sempre, i que tant és que ho digui un del PSOE com del PP o Ciudadanos? No fa gaires dies en un míting a Mataró vas deixar a entreveure que comparaves el franquisme i l’independentisme, dient aquesta ximpleria tan absurda: “Van ser homes estrets de ment els que van prohibir part de la riquesa que era la vostra llengua. Ara no puc entendre que, amb tot el que es va patir, es pugui perdre part d’aquella riquesa, que ja no es pugui dir ‘te quiero’ i ‘t’estimo’“. És a dir, insinues que aquí prohibim que la gent parli en castellà, d’igual manera que abans passava amb el català. Com diria en Peyu, ¡ole tú! No sé quines històries us expliquen o ensenyen a Andalusia però has caigut en el mateix error que altres polítics que vénen a casa nostra, deixen anar la seva dosi d’insults de rigor i se’n tornen cap a les seves poltrones ben acomodades: sàpigues que això mateix ho hagués pogut firmar qualsevol líder de qualsevol altre partit d’arrel espanyola (o “trasplantat”) i que per atacar el sobiranisme català s’agafa a la llengua com una arma llancívola.

Carta_Junts_x_si

Susana, no sé si allà baix us arriben notícies del dia a dia de Catalunya, que abans no hagin passat pels filtres de La Razón, el Mundo, ABC o el País, i tampoc sé si més enllà del programa de Juan y Medio, veus altres canals de televisió. Però per si de cas, ja t’ho dic: a Catalunya parlem dues llengües sense cap problema, ens hem casat i format famílies amb qui hem estimat, sense demanar abans la seva procedència ni si tenia el carnet de persona “afecta al règim”, portem els nostres fills a un model d’escola que fa del català la llengua vehicular i sense que això suposi un domini inferior del castellà en acabar el procés ‘escolarització, i llevat de situacions puntuals relacionats amb processos immigratoris més recents, no ens ha importat gaire (o gens) si teníem veïns andalusos, murcians, extremenys … Més aviat t’hauries de fer la següent pregunta: per què van venir a Catalunya milers de conciutadans teus? doncs per guanyar-se una vida que la teva terra els hi estava denegant, i van passar de viure de la gana i la misèria a tenir un lloc on, col·loquialment, caure’s mort. Per tant, no ens vinguis ara amb aquest discurs “paternalista” de preocupar-se pels “teus” andalusos quan estic convençut que t’importen un rave. Al cap i a la fi estàs caient en el mateix error “etnicista” que va cometre el “Coletas” no fa gaires dies en un altre míting a Rubí. És curiós sentir de boca vostra un cop rere altre que aquí volem dividir els catalans i en el fons ho acabeu fent vosaltres en funció dels seus orígens, procedència i llengua. Fixa’t, Susana, la imatge superior és una carta publicada en un diari sobre el “miracle lingüístic” que s’ha donat a Catalunya: tots parlem castellà i som molts els que també som bilingües. A més, t’incloc dos enllaços per si entre cas de corrupció i cas de corrupció, tens temps de fer-hi una ullada: primer, la carta de resposta d’una persona que es va sentir ofesa pel que vas dir a Mataró; i segon, la web de l’associació “Súmate” on sembla que no els importen tant d’on ve la gent sinó cap a on va (allò que algú va dir que no hem votar pensant tant en els avis sinó més aviat en els nostres fills). No sé si això que vas dir va ser un moment de “sobreescalfament” típic d’un míting electoral, dubto que sigui per incultura (de fet, has arribat a ser Presidenta de la Junta de Andalusia) i per tant, m’inclino a pensar que com molts més de vosaltres, ho vas dir de mala fe.

I per acabar de reblar el clau, el Sr. González ha decidit desembarcar del seu iot, aixecar-se de la butaca del Consell d’Administració d’alguna de les empreses de l’IBEX-35 de què en forma part, i aconsellat pel seu psiquiatre, ha vingut aquí per deixar anar uns quants titulars: encara cueja la polèmica carta publicada a El País en què comparava el procés sobiranista amb moviments feixistes d’èpoques passades i vaticinava una mena d’Albània del segle XXI, i ara fa pocs dies ens ha comparat amb l’Stalin. Com li comentava al teu col·lega unionista Xavier García Albiol, quedo sorprès de la imaginació que teniu tots plegats a l’hora d’associar-nos a personatges malignes de la història. És clar que com no hi ha cap diferència entre l’antic líder soviètic i Hitler -l’altre referent de comparació- tant és un com l’altre: superioritat de la raça ària i dictadura dels soviets, camps de concentració, d’extermini nazis i gulags a la Sibèria més profunda, banderes amb l’esvàstica, la falç i el martell i … l’estelada. Tot al mateix sac, ben remogut i tindrem una Catalunya amb un líder que es deixarà bigotet, els nens entraran a les escoles a pas d’oca, abans de començar les classes hauran de cantar el virolai, per descomptat que el castellà acabarà anorreat, les persones sospitoses de tenir sang no catalana seran deportades, quan no traslladades directament en vagons de tren de Rodalies a camps de reclusió i començarem a armar un exèrcit per “recuperar” els territoris de parla catalana (la Franja de Ponent són els nostres Sudets, la Comunitat Valenciana l’Àustria annexionada per Hitler i les Balears seran com la Polònia d’abans). I tot això amb una bona dosi d’adoctrinament a càrrec de TV3 i els altres mitjans de la CCMA.

Presentación1

Tot plegat, veniu de fora a insultar-nos i a comparar-nos amb dictadors funestos per a la història mundial i nacional, mentre el titella de l’Iceta és incapaç de fer-vos callar, cosa que crec que hauria de fer ja no només per dignitat pròpia (que sembla que no en tingui) sinó per la dels seus conciutadans i votants que encara creuen -potser són il·lusos- en un PSC com abans. I així li va, avançat per la dreta i per l’esquerra, segueix difonent un missatge de “Fadaralisme” que aquí fa temps que ja no ens empassem i a Espanya mai s’ho han cregut. Ja ho veus, Susana, per venir de gira a insultar-nos val més que no perdis el temps i queda’t pel teu “cortijo” i de pas, si no és gaire demanar, treballeu una miqueta, que entre Fira d’Abril, Setmana Santa, PER, becaines i “tapeos”, no crec que tingueu temps per fer-ho. Ho reconec, això últim m’ha quedat molt populista i demano disculpes a la gent ofesa, però és la imatge tòpica que aquí es té de molts de vosaltres. Al cap i a la fi, però, si t’han d’insultar potser és preferible que et diguin gandul abans que nazi, no creus?

Presentación1

Postdata: ara et deixo perquè amb l’ajuda del Google Earth vaig a veure si trobo espai suficient per la geografia catalana per mirar de construir els gulags que, sens dubte, haurem de menester en una possible Catalunya independent. Paraula de González, el nou Josif Stalin. Per cert, que tal si els col·loquéssim als latifundis que teniu per allà baix?

 

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Castellà, Política, Reflexió

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s