Pregunis auqtse meidcmenta, vol?

Començo per fer la següent pregunta: quina deu ser la professió més maleïda per aquella gent (jo m’hi incloc) que desitja entendre tot allò que li passin per escrit en un paperet? tic, tac, tic, tac … Temps!! doncs la resposta és ben senzilla: metge i per afinar més, aquells que dediquen part de la seva jornada laboral a receptar medicaments. I és qui no s’ha queixat mai o posat cara de circumstàncies quan després de visitar el seu metge de capçalera li ha donat la recepta perquè passi després per la farmàcia i ha estat incapaç d’entendre què li estava receptant, amb quina dosi i durant quant de temps? Encara sort que els farmacèutics ja hi deuen estar tan avesats que amb tota la naturalitat del món et serveixen el que t’han receptat i et quedes amb un pam de nassos demanant-te com ho han pogut desxifrar amb tanta rapidesa, gairebé sense immutar-se. És com si tinguessin al cap una màquina de descodificació capaç de ridiculitzar la famosa Enigma de l’exèrcit alemany a la II Guerra Mundial.

Metges_i_ordinadors

Un és conscient que els metges, sobretot aquells que tenen un contacte directe, diari i constant amb la gent, estan sotmesos a una gran pressió que com més va més creix: retallades, saturació dels serveis d’urgència i atenció primària, usuaris que deuen pensar que només són ells i la resta de pacients estan per molestar, consultes innecessàries, situacions de violència quan no d’agressió directa, demandes de prescriure medicaments a la carta, reducció del temps de consulta, etc. Altrament dit, què se n’ha fet d’aquella imatge del metge com una persona amb una autoritat que es feia respectar per tothom? Com diu el programa de la Teresa Campos, “¡Qué tiempo tan feliz!” És per tot això que un pot entendre que en aquest context suara descrit, qualsevol metge “pressionat” acabi redactant un informe com el de la imatge que adjunto, i entendria també que el corresponent corrector del processador de textos estigués a la cambra frigorífica, esperant la seva autòpsia després que hagi traspassat per manca d’ús o d’actualitzacions.

Es demostra, un cop més, que de vegades l’ús d’ordinadors no és sinònim de fer les coses millor; i és que estic convençut que per molt que un s’ho proposés seria incapaç d’escriure d’aquesta manera tan “dislèxica”, oimés en una situació de pressió per causa, posem per cas, d’un jubilat que amenacés amb la crossa perquè se li recepti un fàrmac de la gamma “premium” en comptes d’un genèric. Eps! i sé de què parlo ja que com ja vaig dir aquí, a la família som dos els doctors, jo i el de veritat, el meu germà, que exerceix al CAP de Balaguer. En el meu cas, us ben asseguro que si algun dels meus estudiants m’entrega un exercici amb un redactat tan “desordenat” l’hi retorno amb una nota de consell perquè visiti un logopeda: hi ha coses que en un curs d’un grau universitari no es poden acceptar sota cap concepte, per molt que aquests també se sentin pressionats (sovint per haver esperat fins a darrera hora per posar-se les piles).

Deixa un comentari

Filed under Sanitat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s